Gå framåt ledarskap pratar om thailändsk ekonomi med thailändska handelskammaren

Move Forward-partiets ledare Pita Limcharoenrat höll ett produktivt möte med den thailändska handelskammaren för att ta itu med viktiga ekonomiska problem, inklusive den föreslagna minimilönehöjningen och sänkta företagskostnader.

Efter över två timmars diskussioner uttryckte Pita och kammarordförande Sanan Angubolkul tillfredsställelse med det kreativa och trevliga utbytet. Move Forward Party är för närvarande engagerad i diskussioner med kammaren om 13 ämnen, som omfattar områden som den östra ekonomiska korridoren, modellen för biocirkulär-grön ekonomi och den gränsöverskridande ekonomin.

Sanan lyfte fram anpassningen mellan flera koalitionsregeringars politik och kammarens mål, vilket främjade många möjligheter till samarbete. Kammaren betonade tre angelägna frågor för koalitionspartierna: snabb regeringsbildning för att minimera budgetkonsekvenserna, minskade elkostnader och förbättrade levnadsvillkor för jordbrukare och den ekonomiska hälsan för små och medelstora företag.

För att underlätta samarbetet kom Pita och Sanan överens om att utse representanter från sina respektive sidor. Partiets vice ledare Sirikanya Tansakun kommer att representera Move Forward, medan kammaren kommer att representeras av dess generalsekreterare, Kitsana Vachekrilas. Pita försäkrade att den föreslagna minimilönehöjningen skulle genomföras noggrant efter omfattande diskussioner med relevanta intressenter.

Pita erkände vikten av rättvisa inom det ekonomiska systemet och betonade behovet av ett dubbelsidigt tillvägagångssätt för att stödja både arbetsgivare och anställda, och föreslog mekanismer för att mildra ökade kostnader, såsom energipriser, levnadskostnader och skatteavdrag. Samarbete mellan Move Forward och den thailändska handelskammaren kommer att möjliggöra en djupgående utforskning av minimilönen och affärskostnaderna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringen

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/