Kazakstan drunknar på Kata Beach, Phuket

Kata–

En Kazakstansk turist drunknade vid Kata Beach för att ha ignorerat röda flaggor som förklarar att simning inte är tillåten.

Karonpolisen underrättades från en livräddare på Kata Beach på torsdagseftermiddagen (1 juni) att de anlände till platsen för att hitta kroppen av en turist som identifierades av polisen som Mr. Artur Iskakov, 24, en kazakstansk medborgare.

Livräddare berättade för polisen att de underrättades om att turisten var medvetslös i cirka fem minuter innan de åkte på en vattenskoter för att dra turisten från vattnet tillbaka till stranden. Räddningspersonal kallades sedan till stranden. Herr Iskakov dödförklarades senare på platsen.

Det fanns en röd flagga på stranden vid tidpunkten för händelsen, som varnar turister för att bada på grund av starka vågor och strömmar.

Du kanske gillar det här:

En rysk turist drunknade vid Patong Beach i lördags (27 majth) I den tidiga morgonen.

Två utländska turister har räddats efter att de hittats kämpande i vattnet vid Patong Beach.

En man i Myanmar drunknade när han letade efter fisk nära en strand i Thalang.

Phuket Marine Office har utfärdat en varning som informerar om att små båtar förbjuds att lämna hamnar i öppet hav fram till den 4 juni 2023.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.