Phukets brottsfria projekt får över 1,000 XNUMX utlänningar för att vistas för längesen

BANGKOK (NNT) – I en stor vinst för Phukets hyllade brottsfria projekt har över 1,000 800 utlänningar gripits för att ha stannat för långa tider på sina visum, tack vare samarbetet mellan Phukets immigrationskontor och XNUMX boendeleverantörer på semesterortsön.

Phuket-tjänstemän sa att denna prestation kommer som ett resultat av brottsfria åtgärder som genomförts av företag, vilket gör det möjligt för dem att omedelbart informera polisen om alla misstänkta aktiviteter som involverar utländska gäster.

Phukets immigrationschef Pol Col Thanet Sukchai sa att antalet utländska gäster som registrerats på boenden i Phuket under de senaste två månaderna översteg antalet utländska turister som anlände under samma period med över 20 %. Denna betydande diskrepans föranledde en utredning, vilket ledde till identifiering och fångst av ett stort antal personer som vistats över vistelsen.

Implementeringen av en ny databas spelade en avgörande roll för framgången för detta initiativ, vilket gjorde det möjligt för polisen att spåra upp en försvunnen utlänning nyligen. Från 1 maj till 25 maj genomförde immigrationspolisen razzior på 1,550 11 riktade platser över hela Phuket, vilket resulterade i arrestering av XNUMX personer som hade stannat längre än sina visum och ytterligare fyra personer som hade tagit sig in i Thailand illegalt.

Enligt Immigration Bureau's Information Technology Center befanns totalt 1,050 391 utlänningar ha stannat kvar på sina visum. Bland dem bodde 228 personer inte på sina rapporterade boenden och 331 hade redan lämnat Thailand. Dessutom hade 109 turister lämnat in förfrågningar om att förlänga sina visum, medan XNUMX rapporterades ha avlidit. En person identifierades som en sängliggande patient och en annan hade fått thailändskt medborgarskap.

Information och källa: NNT

=====================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.