70-årig brittisk man säger att han blev vilseledd och lurad för att äga en lägenhet på 15 miljoner baht i Koh Samui

Samui –

En 70-årig brittisk man har lämnat in en anmälan till Thai Central Investigation Bureau (CIB) efter att han köpte en lyxig bostadsrätt på 15 miljoner baht på Koh Samui för många år sedan men har fortfarande inte fått juridiska dokument som bekräftar hans ägarefartyget.

David Edward Chappelle, 70, brittisk medborgare, och Pattakorn Teepbunrat, en representant för Thailands konsumentråd, lämnade in en gemensam rapport till CIB på torsdagen (1 juni).

Mr. Pattarakorn sa, "Mr. David lämnade in ett klagomål till Thailands konsumentråd för sju år sedan 2016. Han sa att han köpte en lyxig bostadsrätt från ett fastighetsbolag för 15 miljoner baht. Därefter har han varje år besökt och vistats på bostadsrätten tre gånger om året. Han har försökt att be om ett lagligt innehav av dokument från företaget för att visa sitt ägande men han har alltid misslyckats.”

”I april i år, 2023, fick han reda på att bolaget inte gjorde någon registrering för laglig besittning av bostadsrätten åt honom. Som ett resultat äger Mr. David inte lagligt lägenheten han betalade femton miljoner baht för. Vi upptäckte att det finns många offer som klagar på det här företaget med liknande fall, de flesta är utlänningar som David, som har kostat mer än 100 miljoner baht i skadestånd.” Mr. Pattarakorn uppgav.

CIB accepterade rapporten och sa att de skulle granska ärendet. Namnet på fastighetsbolaget i fråga hölls undan på grund av pågående rättsliga åtgärder och thailändska förtalslagar.

=========================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.