Idag är det World No Tobacco Day, Thailands kampanj är inriktad på att stoppa vaping

Thailand-

Idag, den 31 maj 2023, är det World No Tobacco Day, som utsetts av Världshälsoorganisationen, eller WHO.

Dagen är utformad, enligt WHO, för att bygga upp medvetenheten kring farorna med rökning. Den är särskilt utformad för att belysa hälsoriskerna med rökning och de potentiella farliga effekterna av passiv rökning för icke-rökare.

I Thailand fokuserar Non-Smoking Campaign Foundation och Tobacco Consumption Control Network på vaping, vilket de säger är ett stort och växande problem för ungdomar.

Därför är kampanjsloganen för World No Tobacco Day 2023 i Thailand "E-cigaretter är giftiga, beroendeframkallande, farliga".

Thailand har några av de strängaste anti-vaping-lagarna i världen, konstaterar TPN, även om många aktivister och grupper har kämpat för att legalisera det, med fokus på det faktum att det enligt dem är ett säkrare alternativ än cigaretter och hjälper många människor sluta röka.

I Bangkok sa under tiden guvernör Chadchart Sittipunt den 30 maj 2023 att han anser att det inte är någon dag för rökning varje dag och att hans team kommer att fokusera på att upprätthålla röklagarna i huvudstaden.

Thailand har många rökrelaterade lagar men de tillämpas sällan vilket leder till regelbundna klagomål från icke-rökare om människor som lyser upp i allmänna utrymmen, barer, restauranger och mer. För mer information om Thailands lagar om rökning från oss, klicka eller tryck här.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

=====================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.