Små båtar i Phuket förbjudna att gå i havet

Phuket -

Phuket Marine Office har utfärdat en varning som informerar om att små båtar förbjuds att lämna hamnar i öppet hav fram till den 4 juni 2023.

Chefen för Phuket Marine Office, Mr Nachapong Pranit, berättade för Phuket Express att enligt Thai Meteorological Department (TMD), från den 30 majth till juni 4th kraftigt regn kommer att ske tillsammans med starka vågor i Andamansjön upp till tre meter höga i öppet hav eller mer än tre meter höga i ett åskvädersområde.

Phuket Marine Office utfärdade en varning på tisdagen (30 maj) för båtkaptener att vara mer försiktiga när de reser till sjöss. Små båtar med en längd på mindre än 10 meter förbjuds från att lämna hamnar i öppet hav fram till den 4 juni 2023.

Den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) har varnat för kraftigt regn över hela Thailand och möjliga översvämningar i de södra och östra regionerna.

  • Södra (Andamansjön)

Möjligt regn med en chans på cirka 70 procent i Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang och Satun. Vågorna är mer än tre meter i åskväder.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.