UPPDATERING: Kanadensisk misstänkt förnekar alla anklagelser efter att ha mördat en indisk man i Phuket

Thailand -

En kanadensisk misstänkt har förnekat alla anklagelser efter att han påstås ha mördat en indisk man i Phuket som enligt uppgift inblandad i gränsöverskridande organiserad brottslighet.

Våra tidigare berättelser:

En kanadensisk man sköts till döds med cirka 10 skottskador på hans kropp i en poolvilla i Phuket den 4 februarith2022

Två huvudmisstänkta som är efterlysta för att ha dödat en indisk-kanadensisk medborgare i en villa i Phuket hade redan flytt landet, meddelade den kungliga thailändska polisen i går, den 10 februari.

En "Red Notice" arresteringsorder utfärdas för två efterlysta påstådda utländska skyttar som anklagas för att ha dödat en kanadensisk-indisk medborgare i en Phuket-villa i slutet av januari, rapporterade den kungliga thailändska polisen den 12 februarith2022

En viktig kanadensisk misstänkt skickades tillbaka till Thailand efter att han påstås ha mördat en kanadensisk – indisk man i Phuket.

Nu till uppdateringen:

En presskonferens hölls måndagen den 29 majth) ledd av den kungliga thailändska poliskommissarie general Damrongsak Kittiprapas. General Damrongsak sa att den kanadensiske misstänkte herr MATTHEW LEANDRE OVIDE DUPRE, 38 var kopplad till "United Nation Gang" Dessa gangsters påstods ha varit inblandade i smuggling av transnationell drog, smyckesstölder i Dubai, mord på rivaliserande gängledare och mord på medlemmar av många rivaler. gangsters i Kanada. Dupre var en före detta soldat i den kanadensiska armén som hade kämpat i Afghanistan.

En av de misstänkta som påstås ha varit inblandad med Herr Dupre i mordet på den indiske mannen i Phuket dog i en liten flygolycka 2022. Det var dock oklart om händelsen var en olycka eller ett mord och orsaken till flygolyckan hade aldrig klarlagts trots utredning av myndigheter.

En efterlyst kanadensisk misstänkt som påstås ha dödat en kanadensisk-indisk man i Phuket för påstådd organiserad brottslighet och gängtvister dog i en flygolycka i Ontario förra helgen men rapporterades först till pressen tisdagen den 3 maj 2022.

Herr Dupre har förnekat alla anklagelser i arresteringsordern som utfärdades av Phukets provinsdomstol i februari förra året för mord, olagligt innehav av skjutvapen och olagligt bärande av skjutvapen offentligt. Han hävdar att han är helt oskyldig till alla anklagelser och verkade avslappnad och lugn trots situationen, leende för pressen och verkade oberörd av situationens allvar.

Nästan 100 poliser, soldater och specialstyrkor från den thailändska Hanuman-enheten skyddar och bevakar Dupre på grund av rädsla för att han kan mördas av antingen rivaliserande gängmedlemmar som vedergällning för mordet i Phuket eller till och med hans tidigare allierade som försöker förhindra eventuella potentiella domstolsvittnesmål som skulle inkriminera andra inblandade personer.

============================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.