UPPDATERING: Australisk man står inför flera rättsliga anklagelser efter Road Rage-incident i Phuket

Wichit, Phuket –

En australiensisk förare står inför två rättsliga anklagelser efter en trafikolycka där han förstörde en minivans sidospegel i Wichit, Mueang Phuket.

Vår tidigare historia:

Minivansföraren, Monnapan Makarapan, berättade för Phuket Express att han lämnade in en anmälan till Chalong-polisen i måndags (29 maj)th). Han berättade för polisen att det inträffade en trafikolycka med hans minivan och en sedan vars förare var en manlig utlänning.

Nu till uppdateringen:

Minivansföraren Mr. Monnapan berättade för polisen att sedanen som kördes av en utlänning omedelbart svängde framför hans minibuss och plötsligt bromsade in. Minivanen som kördes av Monnapan kolliderade nästan med sedanen.

Efter det stannade minivanen och sedanen vid rött ljus. Monnapan steg ur sitt fordon och gick till sedanen för att fråga föraren varför han körde så slarvigt men sedanföraren ska ha försökt krascha in i honom.

Monnapan satte sig tillbaka i sin minibuss och körde när ljuset blev grönt. De två förarna fortsatte dock att trakassera varandra medan Monnapan tutade kontinuerligt och sedan stannade båda fordonen på vägkanten innan utlänningen träffade och slog sönder minivans sidospegel och sedan flydde.

Wichit-polischefen överste Chatree Chookaew berättade för Phuket Express på tisdagen (30 maj)th) att den manliga utlänningen i videon identifieras som en australiensisk man (polisen har inte uppgett hans namn och ålder). Han kallades till polisstationen men hans Dubai-baserade vän som var med honom under händelsen flydde av rädsla för juridiska konsekvenser.

Den australiensiske mannen står inför två åtalspunkter som är att skada andras egendom och hota andra. Den australiensiske mannen släpptes i borgen. Dock den 31 majst Polisen kommer att väcka ärendet till tingsrätten.

Den australiensiske mannen ska ha erkänt att han var arg efter att minivansföraren tutat upprepade gånger medan han jagade efter honom. Den australiensiske mannen uppgav också att minibussföraren enligt hans åsikt var den första angriparen, efter att ha stigit ur sitt fordon för att konfrontera utlänningen.

========

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.