Surat Thani välkomnar över två miljoner besökare

Surat Thani-provinsen har sett en ökning av internationella ankomster i år och överträffat 1.5 miljoner besökare med en ökning på 155 % jämfört med samma period föregående år.

På måndagen (29 maj) meddelade Surat Thani-guvernör Witchawut Jinto att totalt 2.05 miljoner besökare har anlänt till provinsen sedan januari, med utländska besökare som står för majoriteten av denna tillströmning. Den kraftiga ökningen av internationella ankomster har haft en betydande inverkan på den provinsiella ekonomin. Enbart utländska besökare har genererat en imponerande intäkt på 35.9 miljarder baht, vilket återspeglar en anmärkningsvärd ökning på 159 % jämfört med föregående år.

Witchawut betonade att dessa besökare i första hand spenderar sina pengar på olika produkter och tjänster som boende, restauranger, souvenirer, underhållningsaktiviteter och transporter, och därmed bidrar till den lokala ekonomin och turistindustrin.

Ökningen av besökare är också uppenbar i hotellbeläggningen, som har fått en betydande ökning. Sedan början av året har uthyrningsgraden i Surat Thani nått omkring 77 %, vilket motsvarar en imponerande ökning på 39 % jämfört med samma period förra året.

Den lokala regeringen och turistmyndigheterna sa att de fortfarande är engagerade i att vidareutveckla och främja turismen i Surat Thani och hela den södra regionen. De sa också att de syftar till att se till att besökarna får oförglömliga upplevelser samtidigt som de bidrar till landets ekonomiska tillväxt.

Det föregående är ett pressmeddelande från Thai National News Bureau

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/