Lastbil kraschar in i elstolpe i Kathu och orsakar fem timmars strömavbrott och vägavstängningar

Kathu –

En lastbil kraschade in i en elstolpe i Kathu och orsakade fem timmars strömavbrott och en väg stängdes av i området.

Phuket Provincial Electric Authority (PEA) underrättades om olyckan på måndagskvällen (29 maj)th) på Wichit Songkram Road nära Kathu Chinese Shrine. De kom till platsen för att konstatera att en pickup hade kraschat in i en elstolpe, vilket gjorde att stolpen blev kraftigt skadad.

PEA-anställda berättade för Phuket Express att de tog bort den trasiga elstolpen och installerade en ny elstolpe som tog cirka fem timmar.

Elförsörjningen bröts under reparationsarbetet till delar av Kathu och vägen stängdes tillfälligt av för trafik.

Det var inte direkt klart om föraren i olyckan skulle åtalas för skadestånd. De identifierades inte heller av Kathu-polisen och deras medicinska tillstånd efter olyckan uppdaterades inte heller till media.

==========================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.