Cannabisindustrins ledare i Thailand säger åt ny regering att inte återlista marijuana som narkotika

Cannabis Future Network i Thailand har uppmanat tre allianspartier, nämligen Move Forward Party, Pheu Thai Party och Prachachart Party, att avstå från att återinföra cannabis som en narkotika. Nätverket, med hänvisning till forskning utförd av Ad-Hoc-kommittén för systematisk hampa och cannabisupplösning, hävdade att ett sådant drag skulle vara kontraproduktivt och kan leda till ytterligare problem.

Prasitchai Nunual, ledare för Cannabis Future Network, uttryckte sin oro över frågan och sa att ad hoc-kommittén inrättades före valet för att undersöka avlägsnandet av cannabis från narkotikalistan och studera den systematiska användningen av växten. Han noterade att kommittén inte bara bestod av experter utan också representanter från olika politiska partier, som alla undertecknade en arbetsdagordning den 22 maj.

Prasitchai ansåg att parternas avsikt att revidera sin ståndpunkt om cannabis, inklusive återinförandet av dess narkotikastatus, var motsägelsefull. Han hävdade att en förändring av agendan verkade motiverad av partiernas egenintresse snarare än nationens välfärd, och dessutom var den inte baserad på existerande bevis.

Samtidigt som han erkände partiernas rätt att ompröva sina ståndpunkter i ljuset av kommitténs tidigare studier, betonade Prasitchai att sådana beslut borde vara förankrade i kommitténs resultat snarare än den allmänna opinionen eller personliga politiska vinster. Han varnade också för att en förändring av cannabispolitiken enbart baserad på allmänhetens åsikter kan leda till oavsiktliga konsekvenser.

Det föregående är ett pressmeddelande från Thai National News Bureau

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/