1,000 XNUMX meter långt fiskenät borttaget från undervattensrevet i Phuket

Phuket -

Ett 1,000 XNUMX meter långt fiskenät togs bort från ett korallrev under vattnet i Phukets hav.

Phuket Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att på måndagen (29 maj)th) de och frivilliga dykare inspekterade undervattensområdet på Racha Noi Island i Rawai. Inspektionen följde efter att de mottagit ett klagomål från Facebooksidan "MONSOON GARBAGE THAILAND" tidigare i veckan.

DMCR och dykare hittade ett fiskenät totalt 1,000 XNUMX meter långt. Vissa delar satt fast på naturlig korall och vissa delar fastnade på konstgjord korall.

Alla delar av fiskenätet togs bort från undervattensområdet.

==============================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.