UPPDATERING: Kanadensisk misstänkt utlämnad till Thailand för att ha mördat indisk man i Phuket 

Phuket -

En viktig kanadensisk misstänkt skickades tillbaka till Thailand efter att han påstås ha mördat en kanadensisk – indisk man i Phuket.

Våra tidigare berättelser:

En kanadensisk man sköts till döds med cirka 10 skottskador på hans kropp i en poolvilla i Phuket den 4 februarith2022

Två huvudmisstänkta som är efterlysta för att ha dödat en indisk-kanadensisk medborgare i en villa i Phuket hade redan flytt landet, meddelade den kungliga thailändska polisen i går, den 10 februari.

En "Red Notice" arresteringsorder utfärdas för två efterlysta påstådda utländska skyttar som anklagas för att ha dödat en kanadensisk-indisk medborgare i en Phuket-villa i slutet av januari, rapporterade den kungliga thailändska polisen den 12 februarith2022

En efterlyst kanadensisk misstänkt som påstås ha dödat en kanadensisk-indisk man i Phuket för påstådd organiserad brottslighet och gängtvister dog i en flygolycka i Ontario förra helgen men rapporterades först till pressen tisdagen den 3 maj 2022.

Nu till uppdateringen:

Central Investigation Bureau (CIB) rapporterar att Alberta Court i Kanada har dömt att skicka den misstänkte Matthew Dupre tillbaka till Thailand för rättsliga åtgärder. De och Royal Thai Air Force Officers åkte till Vancouver, Kanada för att hämta den misstänkte, Mr. Matthew Dupre. Planet anlände till flygvapenbasen på Don Mueang International Airport, Thailand på söndagskvällen (28 maj)th).

Mer än 100 thailändska och kanadensiska officerare säkrade flygplatsen. Under transporten från flygplatsen till poliskontoret säkrade över hundra poliser också rutten strikt, på grund av rädsla för möjliga hot mot Herr Dupres liv för att hindra honom från att vittna.

Mr. Dupre är en viktig misstänkt med ett rött meddelande från Interpol. Han är en före detta soldat inblandad i transnationella organiserade brott som begick brott i många länder runt om i världen, enligt polisen som är inblandad i hans fall. Han var en "kontraktsmördare" eller beväpnad man, som anlitades av många brottsorganisationer för olika aktiviteter, säger polisen.

Hans vittnesmål är avgörande för att fånga "större fiskar" inblandade i det gängrelaterade mordet som ägde rum i början av 2022 i Phuket, där polisstaten är ett transnationellt gänginfluerat brott.

Se våra länkade artiklar tidigare i den här historien för mer information om detta fall.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.