Två personer greps i tillslag mot illegal vapenförsäljning online i Phuket

Phuket -

Två personer har gripits i ett tillslag mot illegal vapenförsäljning online i Phuket.

Cyber ​​Crime Investigation Bureau berättade för Phuket Express den 29 maj 2023 att under den senaste helgen fick Cyber ​​Guards polisteam ett tips om att illegala vapen såldes via Facebook. Deras undersökningar avslöjade att den misstänkte var i Kathu, vilket ledde till en razzia i två hus.

Polisen slog till mot det första huset där de beslagtog två gevär, 330 kulor och olika föremål som användes för att tillverka vapen. Herr Kreangkrai, 31, från Kalasin, arresterades. Hans efternamn lämnades inte ut av polisen. Han erkände för polisen att han köpt några av föremålen från Lazada och kulor köptes från Facebook. Han åtalas för att ha tillverkat skjutvapen och ammunition utan tillstånd och olagligt innehav av skjutvapen och ammunition.

Polisen slog till i det andra huset där de arresterade en man som bara identifierades som Prasert, 26, från Sisaket. Han försökte springa när han såg polisen men gav sig till slut. Han beslagtogs med gevär, kulor och andra föremål som användes för att tillverka vapen. Prasert erkände för polisen att han sålde de illegala vapnen via Facebook. Han åtalas för att ha tillverkat skjutvapen och ammunition för försäljning utan tillstånd och olagligt innehav av skjutvapen och ammunition.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.