Top National Thailand-historier från den senaste veckan: MOU för att bilda ny regering undertecknad, Cannabis Situation Hazy och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 22 maj 2023, till söndagen den 28 maj 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. 8-partikoalitionspartnerna ledda av Move Forward-partiet (MFP) har officiellt undertecknat ett samförståndsavtal (MOU) idag, den 22 maj, för att markera bildandet av Thailands nya regering.

Partier i koalitionen får införa sin egen politik, men politiken får inte avvika från ovanstående överenskommelser, enligt MFP-ledaren.

2. Minst sju personer dog inklusive studenter och 19 personer skadades efter att en kraftig storm drabbade en skola i Phichit.

Mer än 200 familjer i området har också drabbats av stormen. Lokala invånare berättade för thailändska medier att detta var den värsta stormen på 40 år.

3. En efterlyst indisk misstänkt greps nära en resort i Maha Sarakham med 1,273 XNUMX dagars övernattning.

Han anklagas också för stöld på natten med vapen och attack mot andra och orsakat känslomässiga och kroppsliga skador.

4. En grupp thailändska rojalister samlades framför USA:s ambassad igår, den 24 maj, och uppmanade USA att sluta blanda sig i thailändsk politik och att undergräva landets monarkinstitution, enligt dem.

Som svar på petitionen träffade Godec demonstranterna personligen för att acceptera deras klagomål och förneka anklagelserna.

5. Move Forward Party (MFP) biträdande ledare Sirikanya Tansakun bekräftade torsdagen den 25 maj att registrerade marijuanaodlare och företagsoperatörer skulle vara lagligt skyddade även när den nya regeringen åter listar marijuana som narkotika.

Pita Limjaroenrat, som leder den blivande koalitionsregeringen, är hycklande när han försöker utse cannabis som ett narkotika igen när han en gång sa i parlamentet att växten hjälpte honom att övervinna epilepsi, sa Decha Siriphat, en thailändsk framstående figur som kämpade för legalisering av cannabis.

En sak är säker ... framtiden för cannabis och vad som händer härnäst är disigt.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.