Phukets största berättelser från den senaste veckan: rysk turist drunknar, rysk ryttare får böter för att poppa hjul och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 22 maj 2023 till söndagen den 28 maj 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Två personer har gripits för illegal drift av cannabisbutiker i Thalang medan tre andra cannabislicenser har dragits in.

Tre andra licenser för cannabisbutiker har också dragits in för att ha sålt cannabis i andra företag och för reklam för kontrollerade örter (cannabis).

Enligt det thailändska folkhälsoministeriets regler är all form av reklam för cannabis, digitalt eller tryckt, emot reglerna.

2. En båtförare har testat positivt med metamfetamin efter att 35 personer inklusive utländska turister skadades efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

Ingen alkohol hittades i hans blodprov men metamfetamin hittades.

3. Tjänstemän inspekterade en djuraffär i Rassada efter att de fått klagomål om påstådd försäljning av illegala cigaretter.

Polisen hittade inga illegala cigaretter i butiken eller andra olagliga föremål och sa att butiken uppfyllde alla lagkrav.

4. En rysk turist drunknade vid Patong Beach i lördags (27 majth) I den tidiga morgonen.

Hans fru, vars namn undanhölls, berättade för thailändska medier att paret simmade innan hennes man drunknade efter att ha hamnat i problem i vattnet.

5. En rysk motorcykelförare fick böter på 5,000 XNUMX baht efter att han fångats på kamera när han körde hjul på en väg i Rawai, Phuket.

Det visar sig att det är en dålig idé att poppa hjul i Phuket.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.