Thapanee Kiatphaibool utsedd till ny TAT-guvernör

PRESSMEDDELANDE:

Thapanee Kiatphaibool har godkänts som ny guvernör för Thailands turistmyndighet (TAT), med start den 1 september. Beslutet togs av TAT-styrelsen, efter rekommendation från underkommittén för nominering, som påbörjade rekryteringsprocessen den 20 februari.

Thapanee valdes enhälligt av underkommittén, som leds av Arrun Boonchai, den ständige sekreteraren för ministeriet för turism och sport. Urvalskriterierna fokuserade på förmåga inom administration, kunskap om turistnäringen och marknadsföringsexpertis.

Den nya TAT-guvernören uttryckte sin ära över att ha blivit vald till ny guvernör och försäkrade turistoperatörerna att hon skulle fortsätta den turismfrämjande politiken som fastställts av hennes föregångare, Yuthasak Supasorn, för att säkerställa en smidig övergång. När hennes utnämning är officiell planerar hon att tillkännage sin strategi för att utveckla reklamplaner för turism i samarbete med den privata sektorn.

Thapanee har arbetat på TAT sedan 1999 och började efter att ha avslutat sin masterexamen i naturvetenskap vid University of Surrey i Storbritannien. Hon har haft olika befattningar inom organisationen och fungerar för närvarande som vice riksbankschef för inhemsk marknadsföring.

Under Covid-19-pandemin spelade Thapanee en nyckelroll i att initiera Amazing Thailand Safety and Health Administration (SHA) certifieringsprogram. Detta program gjorde det möjligt för hotell och tjänster att uppfylla specifika hälso- och säkerhetsstandarder, och det blev ett obligatoriskt krav för hotell som försökte registrera sig som karantänanläggningar under perioder med strikta Covid-19-kontrollåtgärder.

KÄLLA: NNT

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.