Phuket båtbesättning räddade efter att ha fastnat på klippan i Krabi

Krabi –

En fiskebåt från Phuket hittades fast vid en sten mitt i havet efter att ha träffats av en våg i Krabi.

Chefen för Hat Nopparat Thara Mu-Ko Phi Phi nationalpark Mrs. Ratchanok Paenoi berättade för Phuket Express att de på torsdagen (25 maj) underrättades från Krabis marinpolis om att en fiskebåt kapsejsade nära Dang Island i området för nationalpark.

Räddningsteam från nationalparken skickades till platsen 600 meter från ön. Båten satt fast på en massiv sten mitt ute i havet. Båtkaptenen och besättningen räddades säkert av en annan fiskebåt och inga personskador rapporterades.

Fiskebåten var på väg tillbaka till Phuket innan den träffades av vågor och fastnade vid klippan, sa den oidentifierade kaptenen.

Thai Meteorological Department (TMD) har varnat för åskväder och värme i flera regioner.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.