Kinesiska turnégrupper som besöker Thailand fortfarande nere med 90 procent jämfört med 2019

Thailand-

Antalet kinesiska resegrupper i Thailand är fortfarande lågt, vilket bara var tio procent av det totala antalet som hade besökt före Covid-19 2019, sade framstående thailändska turistorganisationer idag, den 26 maj 2023.

Sekreteraren för Association of Thai Travel Agents (ATTA) Adit Chairattananon berättade för den associerade thailändska pressen: "Under 2019 var det 11 miljoner kinesiska turister som besökte Thailand. Av detta antal var 600,000 XNUMX av dem i resegrupper via ATTA.

När man jämför de första fem månaderna i år var det ungefär en miljon kinesiska turister som besökte Thailand. Av detta antal var endast 100,000 10 av dem i gruppresor via ATTA, vilket bara var cirka 2019 procent av antalet resegrupper under XNUMX”, förklarade Mr. Adit.

"Vi är oroliga för turismen under de återstående sju månaderna i år, särskilt kinesiska turister. Vi behöver ytterligare fyra miljoner av dem i slutet av detta år för att nå vårt mål för 2023 på fem miljoner kinesiska turister”, tillade Mr. Adit.

"Visatjänster för att komma in i Thailand från Kina tar för närvarande lång tid, vilket kan påverka turister i "Intensiva Tour Groups" (se nedan) och "Sista-minuten"-paketresorna. Vi behöver snabbare e-visumtjänster som bara skulle ta ungefär tre dagar.” Mr Adit förklarade.

"Fler intensiva resegrupper besöker Thailand under resten av detta år. Men vi har nyligen förlorat en stor intensiv resegrupp, cirka 10,000 XNUMX kinesiska turister, efter att de ändrat sitt beslut till andra länder istället för Thailand på grund av långa visumbehandlingstider.” Mr Adit avslutade.

TPN-media noterar att intensiva turnégrupper är turismindustrislang för grupper i större skala som besöker flera platser under korta tidsperioder, ofta bara några dagar, i en frenetisk och intensiv takt.

Nyligen stärkte Thailand visumpolicyn och krävde att varje enskild medlem i en resegrupp självständigt lämnade in ett visum i god tid. Tidigare kunde reseföretag ansöka på uppdrag av hela gruppen med kort varsel, vilket dramatiskt hjälpte turismen för intensiva turer och sista minuten-resenärer. Detta gjordes på grund av ett thailändskt tillslag mot kriminell verksamhet och övernattning har dock också dramatiskt påverkat den fortfarande återhämtande turistnäringen.

Som ett resultat av detta anser många turistoperatörer att en medelväg måste mötas mellan att tillåta turister mer överseende när de ansöker om visum från Kina samtidigt som det hindrar en liten minoritet av kinesiska besökare från att stanna kvar eller ägna sig åt kriminell verksamhet.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.