Fem filippinska turister, guide och chaufför räddade efter att båten vält i Phang Nga

Phang Nga-

Fem filippinska turister, en guide och en chaufför har räddats efter att en långstjärtsbåt kantrat i Phang Nga.

Chefen för nationalparken Phang Nga Bay, Mr. Natthawat Nuisringam, berättade för Phuket Express att de på måndagseftermiddagen (22 maj) underrättades om incidenten en kilometer från Baan Sam Chong.

De kom till platsen för att hitta fem filippiner, en reseguide och båtföraren som flyter i havet. De hade alla flytvästar på sig. Den kantrade båten hittades i närheten. Båtföraren, vars namn inte släpptes av berörda tjänstemän, uppgav att det var starka vågor som träffade båten innan fartyget kantrade.

Alla inblandade personer fördes säkert tillbaka till land och ingen skadades allvarligt.

Den här båtrelaterade incidenten var inte alls lika tragisk som detta nyligen där 35 personer, mestadels utländska turister, skadades.

Det har också inträffat ett antal andra båtolyckor den senaste tiden, som vi behandlade här:

Två utländska turister och en båtkapten har räddats efter att en longtailbåt kantrat i Krabi.

En malaysisk mamma och hennes sexåriga dotter har dödförklarats efter att en longtailbåt kantrat i Krabi.

Nio svenska turister har överlevt efter att en långstjärtad båt kantrat i Krabi.

En australiensisk och en Myanmar-turist har räddats efter att en långsvansad båtmotor inte fungerade nära en ö i Krabi.

Krabi Marine Office har kallat in cirka 80 longtailbåtar i Krabi som modifierades genom att lägga till tak efter att tre longtailbåtar kantrat med två dödsfall och många människor skadades på två månader.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.