UPPDATERING: Turbåtsföraren testar positivt för metamfetamin efter att 35 personer, mestadels utländska turister, skadades i båtkollision i Phuket

Chalong –

En båtförare har testat positivt med metamfetamin efter att 35 personer inklusive utländska turister skadades efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

Våra tidigare berättelser:

Räddningstjänsten underrättades om olyckan på onsdagen (17 majth) nära Chalong Pier med många skador. Mer än ett dussin ambulanser från det närliggande området anlände till Chalong-piren.

Totalt har 35 personer skadats, inklusive ryssar, ukrainare, kazakstaner, medborgare i Hongkong, kineser och thailändare efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

En båtkapten har åtalats för hänsynslöst beteende som orsakat skador.

Nu till uppdateringen:

Phukets provinspolischef Generalmajor Sermphan Sirikong berättade för Phuket Express på måndagen (22 maj) att föraren i fråga heter Sathit Mardchai, 29. Han genomförde ett standardblodprov för alkohol och droger på begäran av myndigheterna efter olyckan.

Ingen alkohol hittades i hans blodprov men metamfetamin hittades.

Polisen fortsätter sin utredning för att rikta fler anklagelser mot honom som offer fortsätter att återhämta sig på lokala sjukhus och får visumförlängning av Phuket Immigration.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.