Bästa nationella berättelser i Thailand från den senaste veckan: Polsk man som påstås mörda en ukrainsk kvinna och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 15 maj 2023, till söndagen den 21 maj 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Partiledaren för Move Forward Pita Limjaroenrat, 42, måndagen den 15 majth) förklarade en seger efter den inofficiella rösträkningen i det thailändska allmänna valet som släpptes av valkommissionen (EC).

Ledaren för Move Forward-partiet Pita Limjaroenrat meddelade på måndagen att hans parti är redo att bilda en koalitionsregering med fem tidigare oppositionspartier och ett nytt parti, med totalt 309 platser i parlamentet och honom själv som premiärminister.

Move Forward Party (MFP):s premiärministerkandidat Pita Limjaroenrat tillkännagav i torsdags officiellt bildandet av en koalitionsregering bestående av 8 partier med 313 parlamentsledamöter.

Den thailändska valkommissionen (EC) sa måndagen (15 maj).th) att 75.22 procent av thailändarna deltog i en valröst, vilket är det högsta rekordet i Thailands historia.

Det kommer dock att bli en lång väg till PM-platsen och kommer att ha många hinder för Pita eftersom inte alla stöder honom i denna roll, särskilt från det konservativa etablissemanget.

2. Även om Thailands allmänna val resulterade i en heroisk seger för Move Forward Party, är deras försök att bilda en koalitionsregering kanske inte helt enkelt efter att vissa medlemmar i överhuset (senaten) gjort klart att de inte kommer att rösta på partiets premiärminister. kandidat som landets 30:e premiärminister.

Som nämnts ovan är detta bara en av flera potentiella problem för Move Forward Party att övervinna.

3. En polsk man ska ha mördat en ukrainsk kvinna och styckat henne genom att skära isär hennes kropp med en såg på en bostadsrätt i Bangkok.

En polsk man greps nära en thailändsk gräns i Sa Kaeo efter att han påstås ha dödat och styckat en ukrainsk kvinna i en bostadsrätt i Bang Kho Laem.

En polsk misstänkt som greps efter att han påstås ha dödat och styckat en ukrainsk kvinna på en bostadsrätt i Bangkok har vägrat att säga något till thailändsk polis och media.

Den vidriga lukten från en polsk misstänkt, som påstås ha mördat en ukrainsk kvinna, fångade personalens uppmärksamhet på en restaurang i Bangkok och bidrog till att han arresterades.

Detta brott chockade både thailändska och utländska medier och skapade internationella rubriker. Den misstänkte har fortfarande vägrat att uttala sig om det påstådda brottet eller svara på några frågor.

4. En kinesisk affärsman hittades död med mer än 20 knivhugg och skärskador på en resort i Mueang Trang.

Tre misstänkta som påstås ha varit inblandade i mordet på en kinesisk affärsman i Trang har gripits i Satun.

Tre misstänkta som var inblandade i mordet på en kinesisk affärsman i Trang har officiellt åtalats.

Detta var också en mycket välläst historia och mycket kontroversiell, offret var gift med flera barn och hade regelbundet "besökt" en av de misstänkta, en minderårig.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.