Regnsäsongen i Thailand börjar officiellt

Thailand -

Den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) har meddelat att regnperioden i Thailand i år officiellt startade måndagen (22 maj) 2023.

Regnet spås bli lägre än genomsnittet för regnperioden, cirka 5 procent mindre än förra året, 2022. Kraftigare skyfall väntas mellan augusti och september.

Thailands regnperiod slutar i mitten av oktober. Men i den södra delen av Thailand, särskilt i de sydöstra kustområdena, kommer regnet att fortsätta till mitten av januari nästa år, 2024.

Thai Meteorological Department varnar för potentiellt regn, värmeböljan fortsätter.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.