Phukets största berättelser från den senaste veckan: Move Forward Party tar alla platser, 35 personer skadades i båtkrasch och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 15 maj 2023 till söndagen den 21 maj 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Move Forward Party har tagit alla tre platserna i tre valkretsar i Phuket i Thailands nationella val.

Phuket-kandidater för Move Forward Party kommer att börja det första målet i sin politik, de vill ha ett val till Phukets guvernör istället för det normala valet från regeringen.

Det kommer dock att vara en lång väg till någon form av central policyändring när det gäller att välja kontra nominering av guvernörer.

2. Det har rapporterats av lokala medier att många utländska turister, de flesta ryssar, skadades efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

Totalt har 35 personer skadats, inklusive ryssar, ukrainare, kazakstaner, medborgare i Hongkong, kineser och thailändare efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

En båtkapten har åtalats för hänsynslöst beteende som orsakat skador efter att 35 personer inklusive utländska turister skadades efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

Phuket Immigration besökte utländska turister som har skadats av en turbåtskrasch nyligen och erbjöd hjälp med visumförlängning.

Denna incident fångade stor uppmärksamhet på våra sociala medier och allmänna diskussioner kring båtsäkerhet i Thailand.

3. Två personer har dödförklarats efter att en lastbil kört in i en elmyndighetspersonal som arbetade med kablar. En hund som gick i närheten avlivades också.

CCTV-bilder i närheten visar att pickup-föraren tappade kontrollen över sitt fordon innan han kraschade in i elmyndighetens personal, trästegar och en elstolpe.

4. En brand har förstört ett litet hem i Patong. En person rapporterades skadad av rökinandning.

Branden spred sig inte till närliggande hus och byggnader men huset förstördes. En oidentifierad person skadades efter att ha andats in rök.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.