Phuket släpper en varning för båtar som går i havet

Phuket -

Södra meteorologiska centrum (Västkusten) har utfärdat en varning för småbåtar från att lämna hamnar i öppet hav på måndag (22 maj).

Direktören för Southern Meteorological Center (västkusten) Wiroj Liwjaroensap berättade för Phuket Express att enligt den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) täcker en sydvästmonsun de södra delarna av Thailand och Andamansjön. Mer regn sker i de södra delarna av Thailand och kraftigt regn i vissa områden är möjligt.

Vågorna i Andamansjön är upp till två meter höga i öppet hav eller mer än tre meter höga i ett åskvädersområde. Båtar som går in i Andamansjön bör fortsätta med försiktighet. Små båtar bör hållas på land.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.