Gå framåt Led-Coalition undertecknar MOU för att bilda regering

Nationellt —

8-partikoalitionspartnerna ledda av Move Forward-partiet (MFP) har officiellt undertecknat ett samförståndsavtal (MOU) idag, den 22 maj, för att markera bildandet av Thailands nya regering.

Undertecknandet skedde idag klockan 4:30 på Conrad Hotel i Bangkok.

För att symbolisera övergången från en militärstödd regering till en helt demokratisk regering valde koalitionen att idag, den 22 maj, som sammanfaller med 9-årsdagen av kuppen 2014 ledd av den tillfällige premiärministergeneralen Prayut Chan-o-cha, skriva under. en MOU för att bilda en ny regering för att markera en ny era, sade Pita Limjaroenrat, ledare och premiärministerkandidat för MFP.

Koalitionen består för närvarande av 8 partier med 313 parlamentsledamöter. Följande är några av detaljerna i MOU:

 1. Skriv om konstitutionen genom en vald kommitté för utarbetande av stadgan.
 2. Säkerställa rättvisa för individer som har uttryckt sina politiska åsikter genom parlamentariska kanaler.
 3. Godkänn lagförslaget om jämställdhet i äktenskapet samtidigt som man respekterar övertygelserna hos individer vars religioner inte stöder det.
 4. Reformera militären, polisen och rättsväsendet i enlighet med demokratiska principer.
 5. Övergång från obligatorisk militär värnplikt till frivillig.
 6. Uppmuntra varaktiga fredliga lösningar på utmaningar i den södra regionen genom att främja mänskliga rättigheter och respekt i ett mångfaldigt samhälle, samtidigt som man främjar samarbete mellan alla inblandade parter.
 7. Genomför decentralisering av makten vad gäller uppdrag och budgetfördelning.
 8. Förbättra transparensen och bekämpa korruption genom att avslöja all icke-konfidentiell myndighetsinformation på olika avdelningar.
 9. Vitalisera ekonomin för att minska ojämlikheten, öka inkomsterna och främja rättvis ekonomisk tillväxt.
 10. Ta bort byråkratiska hinder för företag och förbättra ekonomisk tillgång för små och medelstora företag (SMF).
 11. Främja rättvis handel och eliminera monopolistiska metoder i alla branscher, med fokus på alkoholsektorn.
 12. Reformera markinnehavspolitiken för att lösa marktvister, särskilt när det gäller statligt ägd mark, och ge fördelar till jordlösa bönder.
 13. Sänk elpriserna och förbättra processen för att bevilja elproduktionskontrakt.
 14. Implementera nollbaserad budgetering för att säkerställa motiverade utgifter för varje ny budgetperiod.
 15. Etablera ett omfattande socialt stödnätverk för människor i alla åldrar, baserat på landets budget och finanspolitisk styrka.
 16. Vidta omedelbara åtgärder för att ta itu med drogproblemen i landet.
 17. Omreglera cannabis som narkotika och införa straff för missbruk.
 18. Stöd jordbruks- och boskapssektorerna genom att minska produktionskostnaderna, främja marknadsaktiviteter, förbättra teknik och tillgång till vatten och uppmuntra produktutveckling med mervärde.
 19. Ta itu med fiskerelaterade frågor genom nödvändiga lagändringar, undanröja hinder och underlätta sektorns renovering och utveckling.
 20. Säkra arbetarnas rättigheter i alla yrken, säkerställa rättvisa anställningsvillkor och löner som matchar levnadskostnaderna och ekonomisk tillväxt.
 21. Reformera utbildningssystemet för att förbättra kvaliteten, minska ojämlikheten och främja livslångt lärande.
 22. Samarbeta regionalt för att bekämpa luftföroreningsproblem.
 23. Stärka Thailands position inom ASEAN och upprätthålla en balanserad politisk hållning gentemot stora globala makter.

Partier i koalitionen får införa sin egen politik, men politiken får inte avvika från ovanstående överenskommelser, enligt MFP-ledaren.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.