UPPDATERING: Phuket immigration besöker utländska turister skadade från båtolycka på sjukhus, erbjuder visumhjälp

Phuket -

Phuket Immigration besökte utländska turister som har skadats av en turbåtskrasch nyligen och erbjöd hjälp med visumförlängning.

Våra tidigare berättelser:

Räddningstjänsten underrättades om olyckan på onsdagen (17 majth) nära Chalong Pier med många skador. Mer än ett dussin ambulanser från det närliggande området anlände till Chalong-piren.

Totalt har 35 personer skadats, inklusive ryssar, ukrainare, kazakstaner, medborgare i Hongkong, kineser och thailändare efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

En båtkapten har åtalats för hänsynslöst beteende som orsakat skador efter att 35 personer inklusive utländska turister skadades efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

Nu till uppdateringen:

Major Tanannat Srisuwan från Phuket Immigration berättade för Phuket Express att trettiotvå utländska turister bestående av 21 ryssar, 1 ukrainare, 8 kazakstaner, 1 Hongkong och 1 kinesisk medborgare har behandlats på olika sjukhus i Phuket.

På fredag ​​(19 majth) besökte de de utländska turisterna på olika sjukhus. Sjukhuspersonal har informerats om att om några utländska turister från denna olycka var tvungna att stanna på sjukhus, kan Phuket Immigration tillhandahålla visumförlängningstjänster åt dem om de behövde.

Phuket immigrationstjänstemän uttryckte också sin sympati för turisternas svåra situation och önskade att de snart skulle bli friska.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.