UPPDATERING: Båtkapten åtalad efter 35 turister, mestadels utländska, skadade i båtkrasch i Phuket

Chalong –

En båtkapten har åtalats för hänsynslöst beteende som orsakat skador efter att 35 personer inklusive utländska turister skadades efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

Vår tidigare historia:

Räddningstjänsten underrättades om olyckan på onsdagen (17 majth) nära Chalong Pier med många skador. Mer än ett dussin ambulanser från det närliggande området anlände till Chalong-piren.

Totalt har 35 personer skadats, inklusive ryssar, ukrainare, kazakstaner, medborgare i Hongkong, kineser och thailändare efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

Nu till uppdateringen:

Herr Adul Raluekmoon, en tekniker från Phuket Marine Office, sa till Phuket Express "Efter att vi kontrollerat båten fullständigt hittade vi inget fel med båtmotorn eller andra delar av båten."

Phukets provinspolischef Generalmajor Sermphan Sirikong sa till Phuket Express: "Båtkaptenen har ådragit sig allvarliga skador. Vi har förhört 19 vittnen som befann sig på båten. De sa alla att båtkaptenen före olyckan hade ett hänsynslöst beteende och att han körde båten väldigt fort.”

"Han är åtalad för hänsynslöst beteende som orsakat skador. Straffet om motsatsen bevisas är fängelse i upp till tre år, böter på upp till 60,000 XNUMX baht, eller både och. avslutade Sermphan.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.