UPPDATERING: Totalt skadades 35 personer efter att en turbåt kraschade in i pelaren i Chalong, Phuket

Phuket -

Totalt har 35 personer skadats, inklusive ryssar, ukrainare, kazakstaner, medborgare i Hongkong, kineser och thailändare efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

Endast två personer på båten skadades inte.

Vår tidigare historia:

Räddningstjänsten underrättades om olyckan på onsdagen (17 majth) nära Chalong Pier med många skador. Mer än ett dussin ambulanser från det närliggande området anlände till Chalong-piren.

Nu till vår uppdatering:

Chefen för Phuket Marine Office Chayapong Pranit berättade för Phuket Express att turbåten var på väg tillbaka till Chalong Pier från Phi Phi Island. Båten var nära Nan Island när kollisionen inträffade, som bara ligger 500 meter från deras destination vid Chalong Pier.

Det fanns totalt 37 personer på båten, vilka var 21 ryssar, 1 ukrainare, 9 kazakstanier, 1 Hongkong, 1 kines och fyra thailändare.

Narenthorn Andaman Emergency Centers senaste rapport uppgav att totalt 35 personer har skadats från båtolyckan. Två personer som är kazakstanska medborgare och thailändare skadades inte.

Av de 35 personer som skadades hade 6 personer fått allvarliga skador (4 ryssar och 2 thailändare), 16 personer hade medelstora skador och 13 personer hade lindriga skador.

Phuket Public Relations Office bekräftade att ingen saknas från händelsen.

Händelsen är fortfarande under utredning och vi kommer att ha ytterligare bevakning när information släpps.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.