Move Forward tillkännager officiellt bildande av 8-partikoalitioner, bekräftar ställningen till Lese Majeste-lagen

FOTO: Dailynews - เดลินิวส์ออนไลน์

Nationellt —

Move Forward Party (MFP):s premiärministerkandidat Pita Limjaroenrat tillkännagav i torsdags officiellt bildandet av en koalitionsregering bestående av 8 partier med 313 parlamentsledamöter.

Den historiska presskonferensen hölls på Okura Prestige Hotel i Bangkok torsdagen den 18 maj 2023.

Två små partier, Palang Sangkhom Mai (New Social Power) och Pheu Thai Ruam Phalang, med ytterligare tre parlamentsledamöter, har gått med i alliansen med Move Forward, vilket gör det nu till en 8-partikoalition.

Alliansen har nu 313 platser men kommer att behöva 376 röster, eller 63 fler röster, för att Pita Limjaroenrat, ledare och premiärministerkandidat för Move Forward, ska kunna bli premiärminister, utan att förlita sig på de 250 senatorernas röster.

Under presskonferensen upprepade Pita sin oförändrade ståndpunkt om ändringen av lagen om majestet men avböjde att ge ytterligare detaljer om hur han planerar att driva den. Han uppgav att hans parti redan grundligt diskuterat och klargjort sin ståndpunkt i denna fråga i flera tidigare debatter och att det inte var lämpligt att göra det på en presskonferens.

Samtidigt förnekade Pheu Thais partiledare Chonlanan Srikaew återigen bestämt ett rykte om att Pheu Thai Party skulle försöka bilda en koalition i konkurrens mot valvinnaren. Han bekräftade att hans parti var fullt stöd för att Pita skulle bli landets 30:e premiärminister och att hans parti skulle diskutera vidare med Move Forward om vad i MOU (Memorandum of Understanding) som är acceptabelt, bör ändras eller oacceptabelt inklusive majestätet. lag.

8-partialliansen kommer att ingå ett MOU den 22 maj. Ytterligare detaljer om villkoren kommer att offentliggöras denna dag.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.