Sophämtare skadad efter att sedan kraschade in i sopbil i Phuket

Phuket -

En sophämtare fick benskador efter att en sedan kraschade bak på hans sopbil i Mueang Phuket.

Phuket City Police underrättades om olyckan strax före midnatt (16 majth) på Chalerm Phra Kieat Rama Road (Bypass Road) i Rassada.

Polis, räddningspersonal och Phuket Express anlände till platsen för att konstatera att en skadad sedan hittats fast på baksidan av en sopbil. Mr. Yao, 48, en Myanmar medborgare som bara går under ett namn, en sophämtare, hade ådragit sig skador på båda sina ben. Han fördes till ett närliggande sjukhus för att få hjälp.

Sopbilschauffören, Narin Jokthong, 42, berättade för Phuket Express att han hade stoppat lastbilen medan sopor samlades in av personalen. Plötsligt kraschade en sedan bak i hans fordon där Yao arbetade, skadade Yao och skadade sopbilen.

Sedanföraren, Mr. Piyapong Chimtab, 38, berättade för Phuket City Police att han skulle på sin väns födelsedagsfest i Chalong. Han erkände att han somnade innan han tappade kontrollen över sedanen.

Polisen fortsätter sin utredning för eventuella ytterligare rättsliga åtgärder.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.