Phuket kandidater för att gå framåt för att driva på för Phuket guvernörsval

Phuket -

Phuket-kandidater för Move Forward Party kommer att börja det första målet i sin politik, de vill ha ett val till Phukets guvernör istället för det normala valet från regeringen.

Våra tidigare berättelser:

Partiledaren för Move Forward Pita Limjaroenrat, 42, måndagen den 15 majth) förklarade en seger efter den inofficiella rösträkningen i det thailändska allmänna valet som släpptes av valkommissionen (EC).

Move Forward Party har tagit alla tre platserna i tre valkretsar i Phuket i Thailands nationella val.

Kandidaten för Phuket valkrets 2, Mr. Chalermpong Sangdee, berättade för Phuket Express. "Det första vi kommer att göra för förändringen är att ha ett val till Phukets guvernör istället för det normala valet från regeringen. Vi vill driva Phuket till utveckling framåt med fred och harmoni. Phuket är en paradisö som är Andamans pärla.”

Kandidaten för Phuket valkrets 3 Mr. Thitikan Thitipruektikun pratade med Phuket Express om den kontroversiella cannabisfrågan, som var en viktig punkt i de senaste valen. ”Enligt ledaren för Move Forward Party, Pita Limjaroenrat, vill vi att cannabis ska återgå till att vara en illegal narkotika först. Detta för att förhindra import/smuggling från utländska säljare och andra problem, vilket i huvudsak gör att vi kan börja från början med marijuana och implementera logiska policyer långsamt. Efter det kommer vi att avlasta lite i taget som främst kommer att fokusera på medicinska ändamål. Fritidsanvändningen får vänta. Detta kommer att lindras när det kan kontrolleras bättre.”

Phuket Express noterar dock att när det gäller cannabis är allt möjligt och många företagare har föga överraskande kritiserat alla planer på att återkriminalisera växten.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.