Phukets största berättelser från den senaste veckan: nigeriansk man arresterad, rysk turist hittades död och mer 

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 8 maj 2023 till söndagen den 14 maj 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En utländsk motorcykelförare blev arg efter att en taxichaufför tutat på honom innan utlänningen ska ha visat sitt långfinger och slagit taxibilen med knytnäven framför en berömd nattklubb i Kamala.

Taxibilschauffören, endast identifierad som Mr. Adisak, berättade för Phuket Express att han lämnade in en anmälan till Kamalapolisen på tisdagskvällen (9 maj)th).

2. En nigeriansk man greps i Rawai för olaglig inresa i kungariket Thailand efter att han utvisats för övervistelse tidigare.

Immigrationspolisen har också varnat thailändska kvinnor för fortsatta romantiska bedrägerier i Phuket och Thailand. Polisen fortsätter att slå till mot utlänningar, särskilt nigerianska män inblandade i bluffen.

3. En brittisk man greps efter att han slagit en Tuk Tuk-taxichaufför efter att han och hans vänner kraschat in i den parkerade taxichauffören i Patong, Phuket.

Polisen hittade den misstänkte, herr Paul, framför hotellet i fråga, som först försökte fly från polisen men till slut greps.

4. En taxi-motorcykelförare fick böter efter att han ertappats för att vara oartig och oprofessionell mot en passagerare i Patong.

Taximotorcykelföraren åtalas för att ha använt sin personliga motorcykel som taximotorcykel, kört med ett utgånget körkort, kört motorcykel med förfallen skatt och att inte bära hjälm. Prasertchai, den misstänkte, fick böter på totalt 2,500 XNUMX baht.

En motorcykeltaxiförare som fick böter efter att han greps för att vara oartig och oprofessionell mot en passagerare i Patong har ställts inför fler anklagelser om hot och förtal och har en tidigare historia av beteendet.

Thailändska domstolar hade redan dömt honom och han satt i fängelse i ett år men fick avstängning av sitt fängelsestraff med skyddstillsyn.

5. Tre ryska turister har räddats medan en annan fortfarande saknas efter att en av dem träffades av en våg och spolades ut i havet av vågor när han tog en selfie på Prom Thep Cape i Rawai.

Sökningen fortsatte.

Den livlösa kroppen av en man som myndigheterna sa kunde vara en rysk turist som hade försvunnit efter att ha kastats i havet av starka vågor upptäcktes i Phukets vatten idag, den 14 maj.

Även om identiteten på den avlidne för närvarande är officiellt okänd, trodde räddningspersonal att den tillhörde en olycklig rysk turist, Mr. Iurii Smoian, som hade försvunnit efter att ha kastats av sin båt i Phukets vatten av starka vågor när han tog en selfie.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.