Move Forward Party tar alla platser i Phuket inför valet i Thailand

Phuket -

Move Forward Party har tagit alla tre platserna i tre valkretsar i Phuket i Thailands nationella val.

Vår tidigare historia: 

Partiledaren för Move Forward Pita Limjaroenrat, 42, måndagen den 15 majth) förklarade en seger efter den inofficiella rösträkningen i det thailändska allmänna valet som släpptes av valkommissionen (EC).

Från och med den senaste uppdateringen klockan 9:57 från valkommissionen (EC), visar det inofficiella omröstningsresultatet att Move Forward Party i Phuket hade vunnit 92,565 XNUMX röster för partilistan och tre av tre valkretsmedlemmar i parlamentet.

Samtidigt hade United Thai Nation Party under ledning av vaktmästaren och före detta premiärminister Prayut Chan-O-Cha 71,192 XNUMX röster på partiets lista.

Totalt gick 235,078 313,475 Phuket-människor till valet av 74.99 XNUMX Phuket-personer som har rösträtt vilket är XNUMX procent.

Kandidaten för Phuket valkrets 1 är Somchart Taechatavorncharoen.

Kandidaten för Phuket valkrets 2 är Chalermpong Sangdee.

Kandidaten för Phuket valkrets 3 är Thitikan Thitipruektikun

Du kanske gillar det här:

Mer än 12,000 XNUMX människor i Phuket välkomnade Prayut Chan-O-Cha och hans parti för att främja hans hopp om omval.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.