UPPDATERING: En rysk turist fortfarande saknad i Phuket Sea efter Selfie-katastrofen

Rawai –

Tre ryska turister har räddats medan en annan fortfarande saknas efter att en av dem träffades av en våg och spolades ut i havet när han tog selfies på Prom Thep Cape i Rawai.

Vår tidigare historia:

Räddningstjänsten underrättades om händelsen på fredagen (12 majth) i slutet av Prom Thep Cape. De och Phuket Express anlände till platsen för att hitta tre utländska turister som flyter i havet. De räddades snabbt ur vattnet.

Nu till uppdateringen:

Rawais borgmästare Aroon Solos berättade för Phuket Express att ett sökcenter hade inrättats på fredagen (12 maj)th) nära Prom Thep Cape. De fyra manliga ryska turisterna identifierades av Phukets turistpolis som

1.Mr. Iurii Smoian (saknad)

2.Mr. Lev Malakhov (skadad)

3.Mr. Nikita Siasegov

4.Mr. Konstantin Akhmetzianov

Deras ålder sträcker sig från 32-35 år. Sökandet fortsatte i morse (13 majth).

Enligt Aroon hade de fyra männen gjort selfies för sina profiler i sociala medier på Rawai Beach när en plötslig våg träffade den distraherade gruppen bakifrån och slog ner dem och ut i havet. Tre av männen räddades medan Mr. Smoian förblev saknad.

*****************************************

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.