TAT driver på för ökad visumkvot för kinesiska turister

PRESSMEDDELANDE:

Thailands turistmyndighet (TAT) driver på för en ökning av visumkvoten för kinesiska turister eftersom efterfrågan från Kina ökar och sektorn återhämtar sig. För närvarande får den thailändska ambassaden i Peking och åtta konsulat i Kina endast utfärda 84,000 XNUMX visum för kinesiska turister via resebyråer per månad.

TAT Regional Director of Marketing for East Asia Chuwit Sirivejkul sa att TAT-guvernör Yuthasak Supasorn kommer att träffa utrikesministeriets chefer nästa vecka för att diskutera frågan. Chuwit tillade att visumkvoten på 84,000 1 definitivt inte kommer att möta den ökande efterfrågan eftersom Thailand förväntar sig att kinesiska ankomster kommer att stiga till pre-pandemisk takt på XNUMX miljon per månad.

Från 1 januari till 30 april landade 843,920 10 kinesiska turister i Thailand, vilket motsvarar 5.3 % av de utländska ankomsterna under den perioden. Trenden bekräftar TAT:s förutsägelse att detta år kommer att se 446 miljoner kinesiska ankomster, vilket genererar 7 miljarder baht i intäkter för landet. Chuwit noterade att antalet ankomster möjligen kommer att växa till XNUMX miljoner om det finns tillräckligt med flyg och en högre visumkvot.

TAT:s regionchef tillade att från slutet av mars till slutet av oktober kommer 33,843 6.13 flygningar med 14 miljoner platser att ha flugit mellan Thailand och Kina. Detta inkluderar inte det stora antalet charterflyg som förväntas från juli till oktober. Förutom att få visum från ambassaden eller konsulaten kan kinesiska turister även få visum vid ankomsten, men det är dyrare och tillåter bara en vistelse på 2,000 dagar. Visum vid ankomst kostar 1,200 XNUMX baht medan att få ett från ambassaden kostar XNUMX XNUMX baht.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.