UPPDATERING: Phuket motorcykeltaxiförare anklagas för hot och förtal

Phuket -

En motorcykeltaxiförare som fick böter efter att han greps för att vara oartig och oprofessionell mot en passagerare i Patong har ställts inför fler anklagelser om hot och förtal och har en tidigare historia av beteendet.

Vår tidigare historia:

Motorcykeltaxiföraren identifierades senare av Patong-polisen endast som Mr. Prasertchai, 37, från Nakhon Si Thammarat.

Offret, Ms. Wilaiwan, har också lämnat in en anmälan för rättsliga åtgärder mot motorcykeltaxichauffören. Patongpolisen berättade för Phuket Express att på torsdagen (11 majth) att motorcykeltaxichauffören har ställts inför andra anklagelser för hot och förtal tidigare och Prasertchai erkände anklagelserna. Thailändska domstolar hade redan dömt honom och han satt i fängelse i ett år men fick avstängning av sitt fängelsestraff med skyddstillsyn.

Han bötfälldes också på 4,000 XNUMX baht. Det förväntas efter denna senaste incident att Prasertchai kommer att återvända till fängelset utan skyddstillsyn.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.