Antalet kinesiska turister till Thailand ökar stadigt

Thailand-

Thailand förbereder sig för att välkomna minst en miljon kinesiska turister per månad i oktober, vilket kommer att vara samma antal före Covid-19-pandemin, sade TAT.

Thailands turistmyndighet (TAT) rapporterar att antalet kinesiska turister som anländer har ökat från 91,898 285,000 i januari till XNUMX XNUMX i april i år.

Direktören för East Asia TAT Mr. Chuwit Sirivejkul berättade för TPN Media "Antalet kinesiska turister som kommer till Thailand i år kommer att nå fem miljoner människor. Mer än sex miljoner flygbiljetter från Kina till Thailand har bokats och sålts från april till oktober. Samtidigt kommer det att finnas upp till 430 slagsmål från Kina per månad från och med juni i år, vilket kommer att vara en ökning med mer än 100 flygningar per månad.”

Fler kinesiska resegrupper förväntas besöka Thailand för kommande långa semestrar under labor day weekend, som infaller på denna kommande helg med faktiska labor day den första maj.

"Under den senaste labor day-helgen var antalet kinesiska turister upp till 20,000 10,000 per dag och det kommer att vara upp till 2,500 XNUMX per dag denna månad. Antalet har ökat per dag från XNUMX XNUMX under den senaste februari”, tillade Chuwit.

”Från januari till april i år var antalet utländska ankomster totalt 8,596,452 843,920 19. Av dessa var 40 XNUMX från Kina. Det ökande antalet utländska ankomster är ett gott tecken för Thailands turistindustri. För fyra år sedan före Covid-XNUMX-pandemin fanns det XNUMX miljoner utländska ankomster där en fjärdedel av antalet var kineser, förklarade Chuwit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats TPN Media.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/