Ön Kradan i Trang med världens bästa strand kommer att stängas tillfälligt

Trang –

Ön Kradan i Trang som har världens bästa strand som röstats fram av en populär resewebbplats kommer att stängas tillfälligt nästa månad för en årlig miljörestaurering.

Hat Chao Mai National Park i Trang tillkännagav stängningen tidigare denna månad. Den årliga tillfälliga stängningen för marin turism kommer att vara i fyra månader från den 1 junist till september 30th, 2023. Fyra öar i nationalparkområdet som är Mook Island, Kradan Island, Waen Island och Chuek Island kommer att vara tillfälligt stängda.

Dessa öar kommer att öppnas igen den 1 oktoberst, 2023. Stängningen kommer att vara för miljörestaurering och på grund av sydvästra monsunsäsongen som inte kommer att vara lämplig för marin turism.

Chefen för nationalparken, herr Parit Narasaritkun, bjuder in både thailändare och utländska turister att besöka ön Kradan innan stängningen. Ön har världens bästa strand som är listad i Top 100 Beaches on Earth-rankingen publicerad av worldbeachguide.com hemsida. Undervattensområdena på ön är också kända för dykning.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.