Nigeriansk man arresterad i Phuket för olaglig inresa i Thailand

Phuket -

En nigeriansk man greps i Rawai för olaglig inresa i kungariket Thailand efter att han utvisats för övervistelse tidigare.

Phukets immigrationskontor berättade för Phuket Express att på onsdagen (10 majth) arresterade de en 40-årig nigeriansk man. Hans namn gavs som Harrison Shinonzo Onyema och han hade olagligt tagit sig in i kungariket, vilket antas vara genom landgränser.

Harrison hade arresterats fem år tidigare i Thailand för kokaininnehav och övervistelse och han deporterades så småningom till Nigeria.

Men Harrison återvände till Thailand via en naturlig porös gräns, sa immigrationspolisen. Harrison fördes till Chalongs polisstation för ytterligare anklagelser, och erkände att han inte hade något lagligt pass eller visumstämpel.

Immigrationspolisen har också varnat thailändska kvinnor för fortsatta romantiska bedrägerier i Phuket och Thailand. Polisen fortsätter att slå till mot utlänningar, särskilt nigerianska män inblandade i bluffen, även om det inte var klart om Harrison var direkt inblandad i en sådan situation och inget olagligt hittades förutom Harrisons brist på ett lagligt visum.

Immigrationspolisen tillade dock att Harrison verkade spola ner något i hans toalett när polisen kom till hans hem och försenade att ge tillträde till hans bostad.

Fyra nigerianska män arresterades i Rawai och Chalong med mer än 1,200 XNUMX dagars uppehåll vardera.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.