Thailändska tjänstemän klargör viral video som visar 85 turister som flyter i Tranghavet

FOTO: Naew Na

Trang –

Thailändska nationalparks tjänstemän har klargjort situationen för allmänheten efter att ett videoklipp med cirka 85 turister som flyter i havet i Trang uppmärksammats på thailändska sociala medier och blivit viralt.

Ett videoklipp med många turister som bar flytvästar flytande i havet framför en havsgrotta gick viralt på thailändska sociala medier tidigare i veckan.

Chefen för Hat Chao Mai National Park, herr Parit Narasaritkun, sa till thailändska medier: "Händelsen ägde rum lördagen den 6 majth. Cirka 85 turister reste med en turbåt på två nivåer från Pak Meng-piren i Trang.”

"Alla turister leddes ut i havet och bar flytvästar för att flyta in i Emerald Cave som en del av ett turnéprogram. Repet som båten var bunden till med en sten gick av medan båtbesättningen väntade på att turisterna skulle komma tillbaka från sin tur. Efter att alla turister kommit ut från grottan fick de vänta på båten i 20 minuter som hade drivit en bit bort innan de säkert kom ombord på båten.” uppgav Parit.

Phuket Express noterade att videoklippet fångade den thailändska allmänhetens uppmärksamhet efter att många nyhetsrapporter trodde att turisterna var i fara när de flöt i havet.

Ingen skadades, alla hade flytvästar på sig, turnépersonal var närvarande hela tiden, och ingen var någonsin i fara, avslutade Mr. Parit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.