UPPDATERING: 100 apor steriliserade och släppta tillbaka till Phuket-skogen

Phuket -

En första grupp på cirka 100 steriliserade apor i Phuket har släppts tillbaka till en skog.

Våra tidigare berättelser:

Ett apakontrollteam från Samut Sakhon har börjat sterilisera apor i Phuket, som har en befolkning på mer än 2,000 XNUMX.

Phuket har som mål att sterilisera 500 vilda apor från kända turistattraktionsområden för att hjälpa till att kontrollera en växande befolkning.

Nu till uppdateringen:

Mr. Pongchart Chueahom, chef för Khao Phra Taeo Natural and Wildlife Center i Thalang, berättade för Phuket Express att på måndagen (8 maj)th) Omkring 100 apor som redan har steriliserats släpptes tillbaka till sitt hem på Toh Sae Hill i Rassada.

Projektet för apsterilisering syftar till att minska födelsetalen för apor i Phuket. Detta projekt är också inriktat på att lösa problem mellan apor med lokalbefolkningen och turister samt att förebygga sjukdomar från apor som kan vara smittsamma för människor. Det här är akuta problem som måste lösas snabbt, sa Pongchart.

Thailändska medier har tidigare rapporterat att många utländska turister har skadats av apor som attackerat dem på kända turistplatser som har många apor som Toh Sae Hill i Rassada och Rang Hill i Phuket Town.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.