UPPDATERING: Phuket Sterilization Project of Wild Monkeys är nu på gång

Phuket -

Phuket har som mål att sterilisera 500 vilda apor från kända turistattraktionsområden för att hjälpa till att kontrollera en växande befolkning.

Vår tidigare historia:

Ett apakontrollteam från Samut Sakhon har börjat sterilisera apor i Phuket, som har en befolkning på mer än 2,000 XNUMX.

Nu till uppdateringen:

Pongchart Chueahom, chef för Khao Phra Taeo Natural and Wildlife Center i Thalang, berättade för Phuket Express att projektet pågår från den 21 aprilst till maj 16th, 2023 är inriktat på att sterilisera cirka 500 apor från kända turistattraktioner såsom Rang Hill i Phuket Town, Toh Sae Hill i Rassada och Monkey Viewpoint på Koh Sirey.

Steriliserade apor släpps tillbaka till där de bor efter operationen.

Detta är ett svar på myndigheternas oro över den snabbt växande befolkningen och klagomål från turister om aggressiva apor som orsakar problem för besökare.

Om befolkningen lämnades okontrollerad skulle den stiga till en takt där de skulle flytta till andra områden och leta efter mat nära turistattraktioner, störa lokalbefolkningen och orsaka skador på egendom.

*******************************

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.