Ukrainare greps för olagligt arbete på ön Pha Ngan

FOTO: Naew Na

Pha Ngan Island, Surat Thani –

En ukrainsk man greps för att ha arbetat illegalt för en motorcykeluthyrningsoperatör på Pha Ngan Island.

Surat Thani immigrationstjänstemän berättade för Phuket Express idag (6 maj) att de har arresterat en 45-årig ukrainsk man på torsdagen (4 maj) som var dagen då Full Moon Party hölls. Han greps på en allmän parkeringsplats där 23 hyrmotorcyklar stod parkerade.

Poliser fann att den ukrainske mannen tog sig in i Thailand via Satun Immigration. Hans visum är giltigt till den 18 maj 2023. Han hade inget arbetstillstånd. Han förnekade till en början anklagelserna och sa att alla hyrmotorcyklar tillhör uthyrningsföretaget, men han sågs enligt uppgift av immigrationstjänstemän som tog hand om motorcyklarna när kunderna lämnade tillbaka motorcyklarna de hade hyrt.

Han fördes till Koh Pha Ngans polisstation och anklagades för att ha parkerat på ett område där han inte parkerat och arbetat utan arbetstillstånd. Motorcykeluthyrningsföretaget åtalas för att ha anställt en utlänning på företaget utan arbetstillstånd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.