Ryska turister fortfarande toppbesökare i Phuket i april följt av kineser

Phuket -

Ryska turister toppade fortfarande listan över Phuket-besökare i april följt av kineser.

Phuket Immigration vid Phukets internationella flygplats rapporterade aktuell ankomststatistik från den 1 aprilst till 30 april 2023.

Det totala antalet internationella turister var 304,485 63,476. Av dessa var ryska medborgare ledande med XNUMX XNUMX besökare, men det var ett lägre antal än förra månaden.

I ordning, de andra toppankomstländerna:

Kinesiska – 46,697 XNUMX (högre än förra månaden)

indianer – 24,897 XNUMX

australiensiska – 23,307 XNUMX

Brittiska – 17,552 XNUMX

Sex kryssningsfartyg besökte Phuket. Singaporeaner är de bästa besökarna via marina ankomster som var 5,905 XNUMX personer totalt.

I liknande senaste nyheter:

Fler kinesiska resegrupper förväntas besöka Thailand för kommande långa semestrar under labor day weekend, som infaller på denna kommande helg med faktiska labor day den första maj.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.