Flygplatser i Thailand planerar att konvertera till solenergi

Nationellt —

Flygplatserna i Thailand (AoT) planerar att gå över till 100 % användning av solpaneler på alla flygplatser inom de kommande fyra åren för att hantera de stigande elkostnaderna, säger AoT:s president Kirati Kitmanawat.

Han sa att installationen av solpaneler redan hade börjat vid sidorna av banan och vattenlagringsområdena runt Suvarnabhumi flygplats, men de är ännu inte i drift.

Suvarnabhumi har tillräckligt med utrymme för att installera solpaneler för att generera elektricitet till alla passagerarbyggnader. De andra fem flygplatserna i AoT kommer också att övergå till 100 % användning av solpaneler inom de kommande fyra åren, sa han.

"5 megawatts solpaneler har redan installerats på taket på Suvarnabhumi flygplats. Att installera solpaneler är bra eftersom det hjälper till att spara luftkonditioneringen. Många utländska flygplatser har också börjat göra detta eftersom det är en global trend. Tidigare betalade vi 100 miljoner baht på elkostnader, men med solpanelerna räknar vi nu med att bara betala 70-80 % av det beloppet”, sa Kriti.

Utöver detta kommer AoT att ändra alla fordon på flygplatserna till elfordon eftersom mer än 80 % av passagerarna som använder flygplatsens bussar klagade på dess avgaser, enligt AoT:s ordförande.

Pattaya News noterar att AOT hanterar och driver internationella flygplatstjänster i Thailand och har sex internationella flygplatser under deras ansvar, nämligen Suvarnabhumi Airport, Don Mueang International Airport, Chiang Mai International Airport, Hat Yai International Airport, Phuket International Airport och Mae Fah Luang Chiang Rais internationella flygplats.

I går frågade en TPN-läsare om solenergi i Thailand i vår serie för läsarefeedback här.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/