Alkoholförsäljning förbjuden under förtidsröstning och valdagar

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – För att undvika onödiga incidenter eller komplikationer kommer alkoholförsäljning att förbjudas i hela Thailand på dagen för förtidsröstningen och valdagen nästa månad.

Försäljning och distribution av alkohol kommer att vara förbjuden från 6:00. den 6 maj till 6:00 den 7 maj och från 6:00 den 13 maj till 6:00 den 14 maj.

Förbudet gäller alla som bor i landet och överträdelse av det kan ge ett fängelsestraff på sex månader eller böter på upp till 10,000 XNUMX baht, eller både och.

Myndigheterna uppmanade också väljarna att sätta sig in i reglerna inför nästa val för att undvika oavsiktliga överträdelser, som att fotografera en markerad valsedel eller ta ut en valsedel från en vallokal.

Bland dem på listan finns att köpa eller sälja röster, medvetet förstöra valsedlar och stoppa röstberättigade från att rösta. Överträdare kommer att få hårda straff för att bryta mot lagen.

KÄLLA: NNT

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.