UPPDATERING: Phuket Tsunami-varningssirener fungerade INTE, säger tjänstemän

Phuket -

Relevanta tjänstemän har bekräftat att tsunamisirenerna inte har fungerat fel efter ett varningsljud kom från tsunamivarningstorn i Kamala, Karon och Cherng Talay mitt i natten igår, den 27 april 2023.

Vår tidigare historia:

Varningsljuden var samtidigt av en jordbävning som rapporterades på Sumatraön vid 4.8 richter. Det finns dock INGEN tsunamivarning från en jordbävning.

Nu till uppdateringen:

Chefen för Phuket Disaster Prevention and Mitigation Department (DDPM) Mr. Udomphon Kan berättade för Phuket Express att på torsdagskvällen (27 april)th) tekniker kontrollerade enheter vid tsunamitornet i Kamala, Cherng Talay och Karon.

De har inte hittat något som inte fungerar. Det fanns INGEN varning från tsunamibojar eller varningar från jordbävningar som kan orsaka tsunamier. Men DDPM kontrollerar för att hitta andra möjliga orsaker som fick sirenerna att slockna.

Lokala invånare och turister har informerats om händelsen för att säkerställa att de förstår vad som hände utan oro.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.