Similan Island stänger tillfälligt för monsunsäsongen

BANGKOK (NNT) – Turismmyndigheterna bjuder in resenärer till Similan Island innan dess orörda turistplatser stängs för monsunsäsongen.

Similan Island, som ligger i Phang Nga-provinsen, är ett populärt turistmål känt för sina fantastiska stränder, kristallklart vatten och spektakulära korallrev.

Ön har unika klippformationer, inklusive en segelformad klippa, en stövelformad klippa och en som liknar Kalle Ankas huvud. Besökare kan också njuta av olika aktiviteter som snorkling, dykning och vandring till utsiktsplatsen som ger en hisnande utsikt över havet.

Öns segelformade sten och hästskoformade vik är populära selfieplatser bland turister. Den norra delen av ön är dock också värd att utforska, eftersom den ståtar med andra unikt formade klippformationer som fortsätter att fascinera besökarna. Similan är naturligtvis känt för sina fantastiska korallrev och färgglada fiskarter, vilket gör det till ett tillflyktsort för snorkling- och dykningsentusiaster.

Tjänstemän noterade att turister bara har mindre än en månad kvar att besöka Similan, eftersom ön kommer att vara stängd från 16 maj till 15 oktober för monsunen. Denna tillfälliga stängning syftar till att låta den naturliga miljön återhämta sig helt.

När ön öppnar igen kan besökarna återigen uppleva skönheten på Similan Island, känd för sin oförstörda natur, kristallklara vatten och fantastiska marina liv.

KÄLLA: NBT WORLD

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.