I takt med att valet i Thailand närmar sig så gör ordkriget mot laglig cannabis

Nationellt —

Institutionen för thailändsk traditionell och alternativ medicin upprepar för allmänheten att det är olagligt att sälja cannabis till barn under 20 år, gravida kvinnor och ammande kvinnor, efter ett viralt videoklipp som visar en oidentifierad tonåring som röker gräs.

Dr. Tewan Thanirat, biträdande chef för avdelningen, berättade vid en presskonferens onsdagen den 26 april att avdelningen var oroad över tonåringen i bilderna eftersom han bröt mot lagen genom att röka cannabis i ung ålder.

De som sålde växten till barnet kan bli föremål för en rättslig påföljd, inklusive ett års fängelse eller böter på 20,000 2022 baht, enligt beskrivningen i underrättelsen om kontrollerad ört (marijuana) XNUMX utfärdad av folkhälsoministeriet, sade Dr. Tewan .

I ett fall där tonåringen odlade marijuana själv, skulle hans föräldrar ställas inför rättsliga åtgärder som liknar dem för att tillåta deras barn att röka tobak eller konsumera alkohol, tillade han.

Bortsett från detta betonade biträdande direktören att cannabis inte bör säljas till ammande kvinnor och via varuautomater.

Det bör inte heller säljas nära förbjudna platser som tempel eller platser för att utföra religiösa ceremonier, sovsalar, parker, djurparker och nöjesparker.

"Huvudsyftet med folkhälsoministeriets legalisering av cannabis är att erbjuda medborgarna tillgång till växten och använda den för medicinska ändamål", sa Dr. Tewan. "Fördelen med detta beslut är att människor nu har lättare tillgång till traditionell medicin."

Med val bara några veckor bort i Thailand har ordkriget mellan cannabisanhängare och -motståndare stadigt ökat.

Det har till och med varit offentliga konfrontationer mellan framstående medlemmar av båda grupperna som här.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/